SPORTSPONSORS VINDEN

[GRATIS Werkdocument] - Leer wààr je de juiste bedrijven vindt, hòe je ze herkent als potentiële sponsors, en bij welke sponsor je het meeste kans maakt!

Welkom!

Ben jij een..

  • Sportclub of sportvereniging,
  • Sporteventorganisator,
  • Atleet?

Die worstelt met het vinden van sponsors? Deze gratis minicursus over sportsponsoring heb ik specifiek voor jou gecreëerd.

Want hoewel ik zelf de voorbije jaren verscheidene sponsordeals heb kunnen afsluiten (waaronder eentje van 12.500 € voor een reeks events), zag ik heel wat personen onder jullie moeilijkheden hebben met het vinden en overtuigen van bedrijven om te sponsoren.

Een paar reacties die ik opgepikt heb:

"Als atleet weet ik dat er meer uit sponsoring te halen is met mijn projectdossier om zo een professionele carrière te beleven. Maar nu situeert voor mij daar het probleem dat ik niet de geschikte personen kan bereiken... (omdat mijn netwerk nog niet ruim genoeg is)?"
“Er lijkt een onderscheid te zijn tussen de lokale, kleinere vereniging en een grotere organisatie. Organisaties met meer aanzien kunnen bijna zelf uitkiezen welke sponsors zij aannemen en wie niet, terwijl de lokale, vaak kleinere clubs, het met veel minder moeten doen."

"Voor bepaalde (minder bekende) sporten is het heel moeilijk overleven. Grote bedrijven willen geen kleinere sporten ondersteunen en ook de lokale bedrijven spenderen liever hun geld aan sporten die meer uitstraling hebben en dus meer ROI opbrengen."

Het is inderdaad niet eenvoudig: bedrijven hebben de meest uiteenlopende redenen waarom ze al dan niet aan sportsponsoring doen, en als ze dat al doen is het niet zo dat ze zomaar iedereen sponsoring geven of zelfs meer dan één sponsoringprogramma hebben lopen.

Maar...

Elke organisatie, club, vereniging, atleet, kan sponsoring vinden. Zolang je rekening houdt met dé belangrijke succesfactor: de link tussen het bedrijf (de potentiële) sponsor en jou als sponsoraanvrager.

Daarom is het heel belangrijk dat je als verantwoordelijke voor de sponsorwerving gerichter te werk gaat. Kies je prospects op een juiste manier, en je vergroot je kansen enorm (meer gesprekken en meer positieve reacties) en verliest een pak minder tijd (minder nutteloze mails, brieven en telefoongesprekken die toch op niets uitdraaien).

In deze minicursus bied ik jou een praktisch werkdocument waarmee je meteen aan de slag kan en vrijwel meteen meerdere potentiële sponsors kan identificeren!

Klaar om te starten? Klik onderaan op de knop "Enroll in Course for FREE" en ga meteen aan de slag.


Jouw Docent


Jelle Verdoodt
Jelle Verdoodt

Jelle Verdoodt is een ondernemer, marketeer en docent. Na het behalen van het Postgraduaat Sportmanagement (VUB) in 2006 ging hij aan de slag in de sportfederatiesector, om na 4 jaar zelf te gaan ondernemen in de sportbusiness. Als eigenaar van Sportcareers.eu leidt hij sinds 2010 het carrièreplatform voor sportbusiness professionals in de Benelux, dat jaarlijks bezocht wordt door meer dan 64.000 professionals met een passie voor sport. Ondertussen organiseert hij verscheidene (gesponsorde) sportnetwerkevents en workshops, is hij gastdocent op verschillende universiteiten en hogescholen en helpt hij sportbusiness professionals zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.


Course CurriculumMeest Gestelde Vragen


Is deze cursus in het Nederlands?

Ja, de inhoud is volledig in het Nederlands!

Voor wie is deze cursus interessant en nuttig?

Voor iedereen die moeilijkheden ervaart in het vinden van sponsors:
Lokale sportverenigingen, sportclubs en sportorganisaties; Organisatoren van sportevents en sportactiviteiten; Atleten in nichesporten die weinig media-aandacht krijgen; Atleten en teams op amateurniveau tot semi-profniveau.

Blijft deze cursus gratis?

Voorlopig wel! Maar geen nood, zodra je hem gestart bent, blijft hij altijd gratis ter jouwer beschikking, dus kost hij je nooit iets.

Start Nu!